Gikt och motion, finns det något samband?


Läkare föreslår att individer med diagnosen gikt bedriva fysisk träning som ett sätt att bibehålla rörligheten i lederna. Motion och gikt har ingen ytterligare medicinskt bevisat förhållande som fysisk aktivitet hindrar inte gikt attacker uppstår och minskar inte urinsyra kristaller i storlek eller antal. Hämmande gikt attacker kräver att individer följer en diet som eliminerar eller minimerar antalet livsmedel intas kända för att innehålla purin. Patienterna måste också förbli väl hydrerad och ta mediciner som ordinerats.

När människor konsumerar livsmedel som innehåller purin, bryter kroppen kemikalien ner i urinsyra. För det mesta, njurar eliminera syra från kroppen. Vissa människor, dock inte metabolisera urinsyra så effektivt som andra gör, och syran färdas genom blodet och kommer in i synovial slemhinnan i lederna i form av kristaller, vanligen kallat tophi. Fastän bara storleken av en vit blodcell, kristallerna ackumuleras och irritera fogen. Detta är villkoret läkare kallar gikt.

Vårdgivare anser gikt en typ av artrit, som villkoret generellt påverkar lederna. Det kan påverka något gemensamt i kroppen, men oftast visas i stortån, som i allmänhet verkar rodnad och kan svälla. Detta orsakas av inflammation i leden, och patienterna klagar typiskt brännande smärta. Den drabbade leden kan också verka stela och svåra att flytta. Motion och gikt under en sådan aktiv attack är relaterade endast av irritation som utövar skulle orsaka leden.

Behandla gikt i detta skede i allmänhet kräver upplyft och vila det drabbade området, tillsammans med hjälp av kall kompress applikationer. Läkare föreslår ofta använder over-the-counter eller receptbelagda antiinflammatoriska läkemedel för att minimera smärtan av gikt. Skov i de inledande stadierna av sjukdomen brukar inträffa sällan och lösa utan ingripande. Individer för vilka tillståndet inte löser eller människor som drabbats av upprepade attacker kräver vanligtvis ytterligare utvärdering. Läkare utför fysisk undersökning av det drabbade området och utvärdera urinsyranivåer i blodet.

Läs resten av artikeln här.

Recent Content